Somekokemuksia-sarjan toisessa osassa jatkamme nuorten someen liittyvien kokemusten äärellä. Tällä kertaa tutustumme 15-vuotiaaseen Joonakseen.

Kuten 11-vuotias Moonakin meille aiemmin kertoi, myös Joonaksen mukaan somea käytetään paljon yhteydenpitoon. Esimerkiksi kaveriporukoilla ja koululuokilla on omat ryhmät, joiden kautta pidetään yhteyttä. Siksi some onkin kätevä tapa tutustua myös uusiin ihmisiin.

Sosiaalinen media on osa arkea

Joonaksen mukaan some on tuonut elämään laajalti kaikkea hyvää. Somesta on tullut hänen mielestään nuorille keskeinen osa elämää – se ei itse asiassa ole vain jokin irrallinen todellisuuden jatke, vaan some on integroitunut keskeiseksi osaksi muuta arkea. Kännykkä onkin koko ajan käden ulottuvilla.

Varsinaisia varjopuolia Joonas nostaa esiin varsin niukasti. Somessa toki kohtaa ajoittain ilkeitä kommentteja ja arvostelua, mutta Joonas ei koe tuntevansa painetta kommenteista tai seuraajamääristä.

Tuntemattomien mielipiteistä ei Joonaksen mukaan kannata välittää. ”Yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos”, hän toteaa.

Koska some on aina ollut keskeinen osa Joonaksen elämää, olisi ajatus elämästä ilman somea vaikea. Katso videolta Joonaksen tarkemmat mietteet.

 

 


Somekokemuksia on yksi Kuhinan kantavia teemoja vuonna 2019. Somekokemuksia-sarjassa tutkimme, minkälaisia kokemuksia ihmisillä on sosiaalisen median käytöstä. Osallistu keskusteluun ja jaa omat kokemuksesi somessa hashtagilla #somekokemuksia!