control-785555_960_720

Kun puhutaan B2B-päättäjistä, mieleen tulee artikkelikuvassakin esiintyvät kaksi kiveä. Nämä vakavamieliset kivet vääntävät B2B:tä kasaan ja tämän väännön seurauksena syntyy verta, hikeä ja tilinpäätösdataa. Kun tehdään B2B:tä, niin tehdään sitten tosissaan ja vakavasti.

Perinteisesti voisi ajatella, että B2B-päättäjät käyttävät aikaansa vain ”järkeviin” sosiaalisen median kanaviin. Twitterissä keskustellaan oman alan asioista ja rakennellaan profiilia ja Linkediniin mennään verkostoitumaan.

Liian helposti unohtuu, että 2,8 miljoonaa suomalaista on Facebookissa. Tuohon lukuun mahtuu aika monta B2B-päättäjääkin. Vertailun vuoksi: Twitterissä on noin 50 000 vähintään kerran viikossa twiittaavaa Twitterin käyttäjää ja luku on laskeva. Linkedinissä on noin miljoona suomalaista ja määrä on kasvava.

Jo lukujen perusteella pitäisi olla selvää, mistä B2B-päättäjää kannattaisi tavoitella, varsinkin kun Facebookin mainosmahdollisuudet tarjoavat erittäin hyvät kohdentamismahdollisuudet yrityspäättäjillekin.

Olen viime aikoina tehnyt paljon todella onnistuneita kokeiluja B2B-puoleen. Esimerkiksi hiljattain tietylle asiantuntijaryhmälle kohdistettu videomainos tavoitti noin 12 000 kohderyhmän edustajaa, joista lähes puolet katsoivat lyhyen videon ainakin osittain. Kun tähän lisätään mahdollisuus kohdentaa mainontaa vaikkapa kokonaan videon katsoneisiin, ei matka konversioon taida sittenkään olla kovin pitkä.

Lopuksi vielä salaisuus, jonka lupaan kertoa, jos ette hiisku eteenpäin: Olen nähnyt todella monen yrityspäättäjän käyttävät Facebookia eikä sieltä nautittu sisältö todellakaan ole excel-kaaviota, tilinpäätösdataa tai nelikenttää. Ei tietenkään. B2B-päättäjä on ihminen siinä missä kuka tahansa muukin ja sisältöä kulutetaan sen mukaan: kissavideoita, viraalilinkkejä, uutisia ja höpöhöpöviihdettä, sen vakavan asian lomassa. Tähän väliin kiinnostavalla asialla ja fiksulla sisällöllä iskevä B2B-markkinoija voittaa.

Vielä toinen salaisuus: Facebook-mainonta on oikeasti uskomattoman edullista myös B2B-kohderyhmässä. Vielä edullisemmaksi se muuttuu, jos sisällölläsi on luontaista imua. Edes kiviä ei kiinnosta kuiva sisältö.

Tutustu sisällöntuotantopalveluihimme täällä