Niin se kevät vaan tulee joka vuosi yllättäen, mutta pyydetysti. Hyvä muistisääntö kuitenkin on, että jos vaate ei kevene samaan tahtiin kuin ilma lämpenee, niin saattaa jopa tuntea oikeaa auringon lämpöä hetkellisesti!

Mutta mitä muuta toukokuussa tapahtuu kuin kesävaatteiden kaivamista kaapin perukoilta? Katsotaanpa ajankohtaisimmat ilmiöt toukokuun osalta Kuhinan ilmiökalenterista!

 

VAPPU

Munkit, ilmapallot, serpentiini, tippaleivät ja skumppa. Eli tietenkin vappu ensimmäinen toukokuuta aattopäivineen. Vappu on mitä mainioin hetki yritykselle hullutella serpentiinillä tai muulla mukaansatempaavalla vapputoivotuksella!

Mutta nyt meillä on vihdoin vastaus myös siihen, mistä kaikki aina puhuvat vappuna. Eli kuinka paljon niitä helium-täytteisiä ilmapalloja tarvitaan hampurilaisen saamiseksi ilmaan? Nimittäin 54! McDonald´s toteutti viime vuonna asiasta Facebook-livelähetyksen osana Big Macin 50-vuotis juhlapäiviä. Lue koko juttu täältä.

Myös me Kuhinalla olimme osallisina vappuun liittyvissä markkinointitempauksissa viime vuonna. Katso täältä, mitä yrityksen vappuhulinoissa ei kuitenkaan kannata vappuna tehdä. 

 

ÄITIENPÄIVÄ

Hulluttelusta hellimiseen, sillä toukokuun alkuun mahtuu myös äitienpäivä 12. toukokuuta. Mikä olisikaan liikuttavampi huomionosoitus, kuin lämmin maininta omalle äidilleen? Joskus yksinkertainen on kaunista ja toimivaa, eikä pelkkä hyvän äitienpäivän toivotus yrityksenne toimesta varmasti mene hukkaan.

Hyviä toimenpiteitä voi olla myös aineettomat lahjavinkit: esimerkiksi yhdessä tekemiseen kannustus päivän kunniaksi tai yrityksenne palveluiden mainostaminen tämän ohessa!

 

JÄÄKIEKON MM-KISAT

Nyt päästäänkin sitten aidon hulluuden äärelle, nimittäin toukokuussa on lätkämaniaa luvassa! Jääkiekon MM-kisat alkavat tänä vuonna 10. toukokuuta ja ne huipentuvat finaaliin 26. toukokuuta. Go big or go home, niin kuin urheilussa on tapana sanoa, oli Byggmaxin teema, kun lanseerattiin kampanja, jonka myötä yritys lupasi maksaa 50% takaisin tiettynä aikavälinä tehdyistä ostoksista mikäli Suomi onnistuu nappaamaan MM-kultaa.

Onneksi järkeä ei oltu totaalisesti heitetty kaivoon tässäkään tempauksessa, vaan voiton varalle oli hankittu vakuutus, jotta parin vuoden takainen lupaus olisi pystytty toteuttamaan.

 

BACHELOR SUOMEN FINAALI

Sokerina pohjalla toukokuussa on Bachelor Suomen finaali 14. päivä. Ilmiöksi tämä nousee kuitenkin jo nimenomaan toukokuun alun 4. päivän kansainvälisen palomiesten päivän takia, sillä tämänvuotinen bachelor on ammatiltaan mikäs muukaan kuin palomies!

 

Ilmiökalenteri-blogisarja luotaa ajankohtaisia ilmiöitä markkinointiviestinnän vinkkelistä. Itse ilmiökalenteri on kerran kvartaalissa ilmestyvä työkalu sinulle, joka kaipaat tukea ja ideoita suunnitelmalliseen sisällöntuotantoon.  

 

HALUATKO TEHDÄ PAREMPAA SISÄLTÖÄ?

Tiedätkö sen tunteen, kun tuotat sisältöä verkkoon ja someen, mutta kukaan ei reagoi? Me haluamme tukea sinua matkalla sitouttavan (yritys)sisällön mestariksi – tutustu tästä Hyvän Sisällön Oppaaseen.